Passzív, higroszabályozású szellőző rendszer

Passzív, higroszabályozású szellőző rendszer, nyílt égésterű tüzelőberendezés esetén.

Amennyiben nyílt égésterű (az égés táplálásához a lakás levegőjét használó) tüzelőberendezés van egy lakásban, az aktív, ventilátorral szerelt szellőző rendszereink nem építhetőek ki. Ugyanis az ehhez használt ventilátoraink  mindegyike olyan nagy vákuumot képes előállítani, ami a kéményből az égésterméket vissza tudja húzni. Ez nem azt jelenti, hogy büdös lesz a lakásban, hanem azt, hogy az ott lévőket közvetlen életveszély fenyegeti, amit a visszaáramló szénmonoxid okozhat. Ezért ilyen lakásokban a szellőző rendszereinknek csak a friss levegő ellátásáról gondoskodó elemeit építhetjük ki, az elszívást, gyakorlatilag a tüzelőberendezés kéménye fogja megoldani. Ezeknek a rendszereknek a kiépítését mindenképpen egy helyszíni felmérés kell, hogy megelőzze, és csak akkor lehet dönteni a rendszer minden eleméről, amikor a helyszíni bejáráson egyértelművé válik a rendszer kiépíthetősége. Nagyon fontos tudni, hogy ezeknek a passzív rendszereknek a hatékonyságát nagyban lehet növelni megfelelő légbevezetők alkalmazásával, azok szakszerű beépítésével, valamint a lakás adottságainak kihasználásával.

Viszont mivel így csak a légbevezetést tudjuk szabályozni és az elszívás mértékére és időpontjára nincsen semmilyen befolyásunk, ezért ezekre a rendszerekre nem tudunk pénzvisszafizetési garanciát vállalni.

Fontos tudni! Sok megrendelőnk kétségbe esik amikor ezt megtudja, és azt gondolja, hogy így nincs lehetősége megszabadulni a penésztől. Ez nem igaz. A pénzvisszafizetési garanciát azért nem vállalhatjuk ezekre a rendszerekre, mert nincsen a szellőző levegő teljes kontrollja a kezünkben. De attól a rendszer még működik!

A passzív rendszereink 90-95%-a teljesen megszüntetik a penészedést, pontosan úgy, ahogyan az aktív rendszereink teszik azt. Abban a néhány lakásban pedig ahol ez nem történik meg TELJESEN,  a levegő minősége akkor is összehasonlíthatatlanul jobb lesz, mint a rendszer kiépítése előtt, és a penészedés a lakás legnagyobb részén teljesen megszűnik. A probléma az szokott lenni, hogy marad egy-két kitüntetett pontja a lakásnak, ahol az elrendezés, vagy a lakás egyéb adottságai miatt marad egy-egy kisebb penészfolt vagy páralecsapódás. Ezért bátran merem állítani, hogy a passzív rendszereink is megoldást jelentenek a penészedés ellen, néhány esetben azonban nem tökéletes megoldást.

Ha Önnek nyílt égésterű tüzelőberendezése van a lakásában, és csak passzív rendszert építhetnénk ki, rendeljen meg egy helyszíni felmérést és meglátja, hogy a találkozásunkkor a helyszínen, a lehetőségek konkrét ismeretében, rengeteg olyan ötlet merül fel, amivel sikerülni fog leküzdenie a penészedést.

Ugyanakkor nagyon fontos tudnia, hogy egy passzív szellőző rendszer a már meglévő passzív elemek felhasználásával, bármikor aktívvá bővíthető!

Erre sor kerülhet, ha például megoldódik a kandalló külső levegő bevezetése, vagy a gázkazánt zárt égésterűre cserélik. Ugyanis a passzív rendszerhez beépített elemek, az aktív rendszernek is részét képezik. Sok olyan ügyfelünk van, aki először a penésztől akart megszabadulni, mondván a régi cirkó vagy kazán hibátlanul működik és kibír még pár évet, majd amikor lecserélésre került, akkor már zárt égésterű berendezésre cserélték, így hívtak bennünket, hogy utólag bővítsük aktívvá a szellőző rendszerüket.

Ha úgy gondolja, hogy Önnek is érdekes lehet egy passzív rendszer kiépítése, akkor kérem erre a gombra:


kattintva jöjjön át velem a következő oldalra és hívjon ki engem egy helyszíni felmérésre, ahol biztosan ki tudjuk találni, mi lesz a legjobb megoldás.

Visszahívjuk!

Ha kérdései vannak, de nem akar hosszadalmas levelezésbe bonyolódni
IDE KATTINTVA
kérheti, hogy hívjuk vissza.
(Kérjük megértését, ez télen amikor a legtöbben penészednek, nem azonnali, hanem 24 órán belüli visszahívást jelent.)

Önök írták, mi közreadjuk!

Ügyfeleink-vevőink, rólunk és szellőzőrendszereinkről alkotott véleményét IDE KATTINTVA olvashatja el. Fontos! Mi csak közlünk vevővéleményeket, nem írunk saját kezűleg és nem iratunk ilyesmit szövegíróval. Minden vélemény velünk valódi, személyes kapcsolatba került emberek véleménye, nincs köztük "H. Smith / Florida" vagy "Ingrid S. / Svájc" névvel valósnak feltüntetett de sehol sem ellenőrizhető vélemény. Sőt, ha szeretné, az Ön véleményét is szívesen közzétesszük itt.