Páravezérelt szellőztetőrendszerek

Egészséges lakókörnyezet AUTOMATÁRA KAPCSOLVA

Egészséges lakókörnyezet AUTOMATÁRA KAPCSOLVA

Önnek nem a penésszel van dolga, hanem szellőzetlenséggel.

Mivel a legtöbb otthonban az állandó penészedést a nem megfelelő szellőztetés és az ebből fakadó nem épp optimális páratartalom okozza – a lakótérben található mérgező anyagok miatt kialakult számos egészségügyi problémával, betegséggel karöltve –; amíg az ok nem szűnik meg, a problémája sem fog. Optimálisan szellőztetni viszont egy lehetetlen küldetésnek tűnik, az ablaknyitásos szellőztetés pedig nem kellően hatékony.

Erre a komplex problémára nyújt megoldást a szabályozott szellőztetés, amely a már utólag is kiépíthető szellőztetőrendszerekkel biztosítható.

Helyszíni felmérés megrendelése

Az egészséges lakókörnyezet hozzávalói közül a penészmentesség csak egy a listáról

A penész a lakásban csak egy tünet. Egy jelzőpisztoly. Jelenlétével együtt járó és eleve a penészedést okozó beltéri körülmények hozzák magukkal az egészségtelen haverokat is. A szénmonoxidot, a ftalátokat, a fenolokat, a formaldehideket, a benzolt és az egyéb mérgező vegyi anyagokat, a baktériumokat, a vírusokat, atkákat és a nem falpenészt okozó egyéb gombákat. Ezeket viszont nem látjuk.

Az épületek szinte teljesen légmentes lezárásával, hőszigetelésével megszűnt azok természetes szellőzése is, amely a Beteg Épület Szindrómának hívott jelenséghez vezetett (légúti betegségek, allergiák, asztma stb.).

Otthona minden nap az életére tör

A penész eltüntetése tehát nem megoldás az egészséges életterünkre, mert attól, hogy épp nem látjuk néhány ad-hoc kísérletnek köszönhetően egy jó darabig, az penészesedést kiváltó ingatlankörülményeket még nem szűntetjük meg.

A Beteg Épület Szindróma leggyakoribb és legjellemzőbb LÁTHATÓ tünete a lakáspenészedés, de eltüntetésével az egyéb mérgező és fertőző anyagok a lakótérben ugyanúgy jelen maradnak.

Helyszíni felmérés megrendelés

Nem azért van tehát szükség a szellőztetésre, hogy ne legyen penész a lakásban. Hanem azért, hogy egészséges lakókörnyezetben éljünk. Ennek egyik része csak a penészmentesség.

Hivatkozás másolása

Megoldás: SZABÁLYOZOTT SZELLŐZÉS – EGÉSZSÉGES OTTHON AUTOMATÁRA KAPCSOLVA

A penész mottója: van víz = van penész.

A Beteg Épület Szindróma mottója: szellőzetlenség = nedves, egészségtelen és mérgező lakókörnyezet.

Minden emberi tevékenység páratermeléssel jár: a párafelhalmozódásban az épület jellemzői mellett pedig a lakók szokásai is beleszólnak. Folyamatos, rendszeres szellőztetésre lenne szükségünk; de gyakran hol alul, hol túlszellőztetünk, amely ráadásul eszi a pénzünk. A szabályozott szellőztetés automatikusan biztosítja az egészségesebb lakókörnyezetet otthonunkban, amellyel „kezébe veheti a levegő minőségének alakulását.

Helyszíni felmérés megrendelése

Szabályozott szellőztetés 3 előnye

  • 1. Olyan szellőztetés, ami nem pénzkidobás Pontosan kontrollálható a belső tér levegője. Sem alul, sem túl nem szellőztetünk, amely az energiaszámlánkat is pénztárcabarát módon kíméli. Nem hasraütésszerűen szellőztetünk. Nemcsak nyugalmat ad, de szó szerint ezresekkel dobja meg.
  • 2. Penészképződést gátló páratartalom Optimális és elegendő szellőztetést biztosít, amely a páratartalmat megfelelő szinten tartja a mai kornak megfelelő körülmények között is (pl. modern és légmentes nyílászárók), ezzel egészséges életteret teremt.
  • 3. Egészségesebb levegő automatikusan Egészségesebb levegő otthonában, mert a penésszel együtt járó nem kívánatos „potyautas lakóknak” az életfeltételei is megszűnnek. A levegőben felszabaduló, párolgó kémiai anyagok pedig kikerülnek a lakásból.

Penészmentes otthona szerethető lakótársa lesz

Több mint 10 ezer lakás végleges és garanciális penésztelenítése után is állítjuk, hogy akik a penészedés kiváltó okát nem szüntetik meg, a komplex problémát sem. Tehát a feladat nem a penész eltüntetése, hanem az egészséges lakókörnyezet megteremtése.

Erre képesek a szellőztetőrendszerek.

A szellőzőrendszer érzékelői érzékelik a levegőbe kerülő pára mennyiségét a páratartalmat pedig ennek függvényében optimális szinten tartják. A levegőbe felszabaduló, párolgó kémiai anyagokat kiviszik a lakásból.

Működésük észrevehetetlen.

Mit kell tudni a páravezérelt szellőztetőrendszerekről?

  • Nem feladatot kap velük, hanem élhető otthont Nem feladatot kap velük, hanem élhető otthont A páravezérelt rendszerek odafigyelés és gondoskodás nélkül automatikusan végzik a dolgukat, áramból is kevesebbet fogyasztanak. Csendes és automatán működnek. Nincs hideg, huzat, „cúg” a lakás egyetlen pontján sem. A rendszer kiépítésével az otthona nem, csak az Ön és családjának életminősége változik.
  • Optimális páratartalom, egészségesebb környezet Optimális páratartalom, egészségesebb környezet A szellőzőrendszernek a csak szellőztetőrendszereknek csúfolt – pl. egy axiális ventilátor a wc-ben vagy a fürdőben – megoldásokkal ellentétben képesek ténylegesen megvalósítani, hogy a lakás levegőjének páratartalmát optimálisan mindig 50-60% között tartják. Ez az egészséges légzés kritériuma. Ezzel egy élhetőbb és egészségesebb környezetet teremtenek.
  • Szellőztetés valós igények alapján Szellőztetés valós igények alapján A rendszer folyamatosan, a nap 24 órájában helyiségenként ellenőrzi a páratartalmat és enged friss levegőt az elhasznált helyére. Központi ventilátorral szerelt szellőzőrendszerek esetében pedig oda enged be friss levegőt, ahol a legnagyobb szükség van rá. Valamint onnan szívja el az elhasznált levegőt, ahol az keletkezik. A rendszer mindig ahhoz fogja igazítani a szellőző levegő mennyiségét, amennyi a lakás VALÓS szellőzőlevegő igénye.

Többet olvasna a technikai paraméterekről, a rendszerek típusairól és a működéséről?

Hivatkozás másolása

Nem létezik olyan szellőzési igény egy lakásban-családi házban, amire nekünk ne lenne megfelelő megoldásunk. Itt írtunk róluk bővebben.